...a stavby rostou
...a stavby rostou
Anotace: Nejenže přibývají nové rodinné vilky, staví se zase nové bytové domy, obchoďáky atd.
A stavby rostou pevné a jisté
do ranních rozbřesků všedních dní,
stavitelé jsou realisté
a přece snílkové, co rádi sní.
Hovory dvojic nikdo neuslyší,
mohou se hádat, mohou se smát
a stavby rostou pevnější, vyšší,
dobrodružný a smělý řád.
Tancovat mohou nábřežím, sadem,
na slunci vzpínat se, větrem se chvět,
rozbušit srdce v rozletu mladém,
své milé připnout do vlasů květ.
A stavby rostou pevné a jisté
do nových úsměvů jarních dní,
stavitelé jsou realisté
a přece snílkové, a přece sní.
Publikoval(a):
podnebný, 18.2.2015