Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Noc medzi dvoma svetmi

Noc medzi dvoma svetmi

alain1982 Básně » ?nezařazené?

Anotace: Jedna nekludna noc...

NOC MEDZI DVOMA SVETMI

Hľa už svieca vyhasína a temná noc snáď spáli žiaľ,

prečo aj bolesť neusína ? Snáď zmizne v temných krídlach diaľ.

Sťa mladosť svieca dohasla, tú bolesť stále cítiť žiaľ.

Do náručia sna svoju dušu zúfalo zveriť hneď,

nech príde rýchlo a rozprestrie svoje krídla čo nádej dávajú,

nech zmizne z tela trpkého bôľu jed,

veď sny často lepšie konce mávajú.

Však ťažko prichádza krehkého sna vôňa diaľ ,

a chmáry myšlienky sťa temné mraky mátajú,

ešte dlho zostaneš v tomto svete žiaľ,

vedz, mnohé ťažké skúšky ťa v ňom čakajú!
Publikoval(a): alain1982, 16.2.2015
Přečteno (57x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Pepinna

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti