Děti při koupání
Děti při koupání
Anotace: Po pěkné moderní koupelně dneska touží kdekdo. Taky proto, že čistota je půl zdraví.
Řeklas´ mi jednou tiché přání
pro děti pěknou koupelnu,
dlouho a dlouho jsem myslel na ni,
vyhovět přání, touze, snu.
Z chromové sprchy pramen prýští,
zaznívá výskot, dětský smích,
víc a víc bude znít jásot příští
v perlivých bělostných krůpějích.
V zářivém světle koupelna bílá,
děti jak květy na slunci v ní,
z pramene prýští zdraví a síla,
veselá píseň zurčí z ní.
Takových koupelen pro srdce milo
bylo by, jen přestat vyrábět zbraně,
pro každé dítě, a ještě by zbylo
z toho, co vydává celý svět na ně.
Publikoval(a):
podnebný, 15.2.2015