Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Odešly modré chrpy

Odešly modré chrpy

podnebný Básně » o Lidech

Anotace: Pár veršů se sociální tématikou

Odešly chrpy z modravých polí,
odešly někam do zahrad,
srdce nad nimi už nezabolí,
i když je kdekdo míval rád.

Přišli však žebráci do měst a vísek
a bezdomovci do starých barabizen,
boháči nové doby však nezaskví se,
soucit u nich marně hledám jen.

Bují-li všude pořád tolik býlí,
těžko tam zmizí brzy časem svým.
Jen zvolna na polích úroda sílí,
jednou snad plevel přec jen odejde
a rozplyne se v modravý dým.
Publikoval(a): podnebný, 12.2.2015
Přečteno (59x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti