Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

pro tohle jsem vás nevolil

pro tohle jsem vás nevolil

Jiří Koflák Básně » ?nezařazené?

Anotace: Už si nezapálíme nikde. Navrhuju, aby všichni kuřáci požádali o politický azyl v Mongolsku, protože tady jsme degradováni na úroveň méněcenných bytostí.

Zachraňte poezii pajzlů

Když sychravým večerem táhnu se domů z práce
A nemám sílu ani na to boty zout
Vyhlížím po cestě hospůdku známou
Kde úlevně mohl bych spočinout.

Zima je. Padající vločky sněhu
Nepřispívají ke zlepšení nálady
Na rohu temné ulice za kostelem
Svítí okýnka jak na obrázku od Lady

Vstoupím a oklepu bláto z bot
Pro příští hodinu chci jen v koutě sedět
Zapálit cigáro, dát si pivo
Koukat se kolem nebo jen do zdi hledět

Naproti kluci hrajou karty
Babka dává si zelenou
Servírka líbá výčepáka na rty
Tlačenka s cibulí je pod cenou.

Berdych dal zrovna v televizi eso
Vítězným řevem starý dům otřásl se v základech
Ukrajinský dělník prohrál další tisícovku
Zítřejší novomanžel zvrací na schodech

Popel na ušmudlaném ubrusu
Vytváří hvězdné sestavy budoucnosti
Kdy někdo nebude mít nic,
Jiný zas všeho dosti.

Patřím k těm, kdo v zažloutlých stěnách lokálú
Chce klábosit, smát se a snít.
Chápe to vládce ve vyžehleném obleku?
Ne. I tohle mi chce vzít.
Publikoval(a): Jiří Koflák, 6.2.2015
Přečteno (63x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Kněžka, donne, Mirastus

Spodek

Stránka generována 16.6.2024 10:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti