Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tichost leknínů

Tichost leknínů

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Na kulatých listech tichost leží

Tichost leknínů

Na kulatých listech tichost leží
v podobě bílého květu leknínu
a v tmavé vodě prázdno střeží
kapičky vody které z tmavých vod
na listy zelené se položily

a najednou se zdají průzračné
jako je v srdci upřímnost
která na jazyku k ústům plyne
aby vyjádřila vše co se v srdci
tichém skrývá kdesi na povrchu
listů leknínových
co jako kola na hladině tmavé
leží tiše a přitom slova nechají
v průzračnosti vody mlčet


Květiny symbolem ticha jsou
když s duší v tichu souznění
se projeví a slova která
naše duše vysloví jsou
tichou květomluvou
která nás za malé setkání
s duší květiny odmění
zvláštními pocity


A jako na dlani leží tu
běloučký kvítek leknínu
jakoby na loďce vznášel se
a nechtěl jinam

stojí zde na místě
a přitom nejistě
potichu ptá se
lístečky okvětními
vztyčenými k obloze
zda je dost bílý
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 5.2.2015
Přečteno (321x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, koiška

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti