Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Muž anebo žena?

Muž anebo žena?

Marie Bernadeta Básně » o Životě

Anotace: V čem je kouzlo naší duše? Býti ženou nebo mužem?

Muž anebo žena?


Muž anebo žena?
Kdo se v tomhle vyzná?
Kdo si umí vybrat?
Zda je lepší býti mužem
nebo ženou v tomto světě?

Duše ale také bývá
mužská nebo ženská
Proč se někdy stává
že v člověku vše se míchá?

Někdy mužské vlastnosti
v křehké ženě zvítězí
anebo zas naopak
V muži statném
projeví se bačkora

V čem je kouzlo naší duše?
Býti ženou nebo mužem?
Klidně můžem býti v těle
tím kým zvenku vypadáme

Ale v duši klidně smíme
míchat stránky obou světů
jak to v sobě máme
od pradávna zakotveno


Člověk není muž či žena pouze
není třeba vysvětlovat dlouze
copak znamená to
že jsme Jedno

před Pánem když visíme
na té šňůře stříbrné
kterou ruka Páně jednou přestříhne
a když milujeme druhé
jako sami sebe

Všem se měří
metrem jiným
podle toho
co přebývá a co chybí

Nezávisle na tom
vybere si duše před početím
býti ženou nebo mužem
a pak nežli tělo umře
nemůže už volbu vnější změnit


V duši ale klidně smí si
každý zkoušet
jaké chce své role
v čase příštím zvolit

Uvnitř můžeme být vším
co jen bude
milovaná duše
toužit v sobě objevit
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 29.1.2015
Přečteno (65x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 23:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti