Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zimní nálada

Zimní nálada

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Je zimní neděle

Zimní nálada

Za oknem mlha
Okno v pokoji je zarosené
a otevírat jde jen ztuha
Čas zastavil se na poledni

Je zimní neděle
Do tepla rád se každý schoulí
a užívá si barev ticha
kdy ptáček sem tam zašvitoří
hláskem ostrým jenž ticho zimy
prořezává jenom zlehka

Náladu zimní náhle prosvěcují
bodavé paprsky sluneční
Do očí prudce jiskry zařízly se
a za chviličku zase
v oparu mraků zimních mizí

Sníh pocukroval cesty zlehka
Otevřu okno a podívám se do zahrad
Trávník se schovat celý nestih´
Však chlad se vtírá
s píšťaličkou ptačí
mezi tašky střešní
co nabílené jsou též jako
od cukráře jenom lehce

To ticho zimy ve mně sílí
a ještě malou chvíli
budem muset za okna se skrýt
a očekávat jarní časy snad
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 25.1.2015
Přečteno (504x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti