Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vítěz lásky

Vítěz lásky

podnebný Básně » o Sexu

Anotace: Úvaha téměř filosofická podobná té, zdali bylo dříve vejce nebo slepice

Kdo má přijít? K muži žena
nebo spíše muž snad k ženě?
Otázka je vyřešena
bez pochyb a zaručeně.

Kdo má klečet v okouzlení
před kým? Žena, muž či oba?
Odpověď tu těžká není,
všechno zná už dnešní doba.

Kdo má pozvat k milování?
Žena muže či muž ženu?
Den se k noci zvolna sklání,
noc má náruč otevřenu.

Kdo jen stále váhá, čeká,
nedosáhne svého cíle.
Rychle plyne žití řeka,
kapkami jsou šťastné chvíle.

Kdo se ptá, ten pošetile
promarňuje svoje žití.
Plaše letí milé chvíle,
zapadá vše, co se třpytí.

Kdo má usnout večer dříve,
kdo má první ráno vstát?
Otázky jsou stále živé,
odpověď je třeba dát.

Odpověď tu jiná není,
myšlenek máš k tomu dosti,
není pravé potěšení
nežli v daru vzájemnosti.

Milenci se nezeptají,
snad se trochu usmějí.
V náručí si usínají,
v objetí se vzbouzejí.

Ten, kdo nikdy nezaváhá
a má jasno v srdci svém,
s cenou souhlasu a blaha
ať je lásky vítězem!
Publikoval(a): podnebný, 21.1.2015
Přečteno (853x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Michelle.Morrigan, Přerushit, Engliš, Kněžka, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti