Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Anturie

Anturie

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Jakoby z vosku rudé srdce

Anturie


Jakoby z vosku rudé srdce
a svého nosku si více
cení jistě rudá anturie
která mi vlije
do mysli vzpomínku
na lásku z mládí
co se nadovádí

To každý pochopí jistě
že tehdy nebylo na místě
přijímat kytku na hřbitovy
Že láska nemá hroby

A láska ve mně
k němu nebyla živá
tomu se jistě
nikdo neusmívá

V té kytce vlastně
bylo pochopení
pro to co v mém
srdci není

A voskem byl mi ten pán
který mi tu kytku před lety dal
Vzpomínám dnes na ten den
on zůstal na světě sám

Kde není jiskra
tam oheň nezahoří
a tahle kytka
patří na hřbitovy

http://kytkyodivetky.blog.cz/1501/anturie
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 16.1.2015
Přečteno (102x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 06:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti