Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Peříčko

Peříčko

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Leželo v prachu cesty

Peříčko


Leželo v prachu cesty

Kus kabátku tvora

co zná let k nebi

a pozoruje všechno shora


Co na obzoru kreslí

křídly svými

tajné vzkazy

o kterých ale nikdo neví


Aby si je mohl přečíst

musel by míti

tajemnou knihu ptačích zvyků

Aby směl rozluštiti

poselství ptáků

musel by stisknout kliku

u dveří dalších otazníků


Proč pírka lehká

padají k zemi letícím ptákům?

A přitom oni ani to neví

že vzkazy na zemi

z nebe sesílají?

http://mariebernadeta.blog.cz/1501/pericko
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 11.1.2015
Přečteno (558x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Kněžka, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti