Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mezi prvními

Mezi prvními

Už dávno vím, jak mě trýzní slovo,
do jaké hloubky se zavrtává
a uši neposlouchají (vroucné přání)
uši svým prvním životem
křtí nejbizarnější hvězdu.

Nejsem zjevena uprostřed planet
v zapůjčeném rouše Evině,
nejsem objevena v spleti tramvají:
tramvaje na Karlově náměstí
jsou poezie
/v jejich asymetrii docházím tvůrčího vytržení/.

K odpadním rourám dneška
se přidává trýzeň budoucnosti, co už minula
vláčím s sebou tělo
a hledám
marně hledám, kde spočinout.
Publikoval(a): Lugilla, 7.1.2015
Přečteno (183x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: P.Believer, michelin, koiška, Kněžka, donne

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti