Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Útes

Útes

MV1 Básně » Smutné

Anotace: Báseň, kterou nedokáži popsat, přesvědčte se sami.

Můj koráb naráží do útesu
vítr z jeho plachet už čas nesnesl
s prazdným bezvětřím které Neptun unesl
a roztrhal na šťastných bohů plesu
Prý pohleďte na ztroskotance
jejich duše dostáli svého posledního tance
Tak zdvihněte palce
zdali mají ještě jednu šanci mít

Ja jsem hlavním hercem téhle balady
zároveň vzdálený pozorovatel této nálady

Už dopíjíme sklenku rumu
svěřili jsme život bohům
a s ní i pomalu tonu
zaspívám tuto píseň jejich poslům
naskočí na fregattu snad dostojí svým slibům
Pokud to konec ma být
aspoň slavně ať podle mě další může žít
Nechci moc jen mít co chtít

Ja jsem hlavním hercem téhle balady
zároveň vzdálený pozorovatel této nálady
Publikoval(a): MV1, 6.1.2015
Přečteno (170x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti