Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nový letopočet

Nový letopočet

Marie Bernadeta Básně » o Životě

Anotace: Buď jist si ty jenž mlčíš že Osud tě už nemine

Nový letopočet


Zas nový rok se roztáh´všude
a nový letopočet je výčet toho
co teprv zítra přijde
a kdo nenalezne v dlaních
roku nic co by si moh´strčit do kapes
tak zapíše do bloku
další sloku svého života
o tom že prázdno nanaplní
ničí pohár
a ten kdo mlčí moudře
pozná hned příštího dne
zač je toho loket

Zdalipak je moudré jenom mlčet
a hrát si na brouka
co tiše krovkami vzhůru se načeká
až nebezpečí pomine?

Buď jist si ty jenž mlčíš
že Osud tě už nemine
Ty víš již co nás čeká
jen lásky dlaně a pak řeka
plná rybek které budem
lovit postupně

Dokud se oba nenajíme
vášně která pomine
Dokud naše těla budou živá
tak býti spolu nesmíme

Však duše ta se dočká
jednou všeho o čem snila
a nebude nás už nic bolet
a nikdo žíznit nebude
a ani hlady nenechá nás Otec
až ocitnem se Ženichovi na Svatbě

http://www.mamtalent.cz/cas-prosba-do-noveho-roku-novy-letopocet-zub-casu-den-je-sen-laska-je-pritomna-v-nas-den-smrti-dusicky-rano-se-budi-cas-plyne-.phtml?program=1&ma__0__id_b=19080&ma__0__id_kp=68928
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 3.1.2015
Přečteno (65x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kytka62, Kněžka, koiška

Spodek

Stránka generována 25.11.2024 00:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti