Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

pf 2015

pf 2015

Tak tady máme rok 2015

Beru do ruky kalkulačku Od narození Krista, abych byl přesný
Mně bude v tomhle roce padesát
A to je teda děsně děsný.

50x365 je 18 250
Mínus 215 dní do mých narozenin je
18 035.
Jsem na světě osmnáct tisíc nula třicet pět dní.
Šmarjájosef!
A kolik že z těch dní si opravdu pamatuju?
Asi tak pět.

Sedím na stráni, jsou mi čtyři,
Dlaní se dotýkám trávy a prstem hladím květ sedmikrásky
Do údolí je tak, tak strašně daleko
V ten den se mi svět otevřel
Vstal jsem a šel, dolů do údolí
Chtěl jsem jít přes hory dál do světa
Na návštěvě u babičky byla teta
A když jsem se vrátil ze své první výpravy,
nikdo si toho, že jsem hrdina, nevšimnul.

A bylo jitro, den druhý,
Přijali mě na průmyslovku
Můj otec se z radosti opil
Seděl v křesle, nechal si mě zavolat
Asi se mu ulevilo
Nevěřil že ze mě může něco bejt
Mám z tebe radost, chlapče,
Řekl
A potom mě pozvracel

knoflíček po knoflíčku
Rozepínám halenku svojí ženy
A od té doby vím,
Že nic krásnějšího na světě
Prostě neexistuje.

Ale ano , zbývají dva dny,
Kdy mě poprvé poznali moje děti.

Pět dní.
Šestý je ten dnešní.
Sedmý bude den smrti.
Publikoval(a): Jiří Koflák, 3.1.2015
Přečteno (81x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, koiška, donne, vanovaso

Spodek

Stránka generována 16.6.2024 16:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti