Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Aby se smálo

Aby se smálo

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Novoroční přání všem dětem, které se letos narodí. A další přání putuje Martinovi do Klatov a Elišce do Prahy, kteří se letos narodili v Čechách jako první.

Je tolik živoucích - miliardy
a životů je málo,
aby žilo narozené dítě,
aby se smálo.

Aby rostlo ne pro umírání,
aby sílilo bez živoření,
stromy se pod tíhou plodů sklání,
aby se smálo nové pokolení.

Do kolébky
Budeš moudrý! Z moudrých lidí
narodil ses v pravý čas!
Prvně tvoje očka vidí,
ouška slyší mámin hlas.
Budeš zdravý! Čtvero očí
bude střežít každičký tvůj krok,
květy za sluncem se točí
den co den a rok co rok.
Budeš silný! Osud tobě
do života sílu dal!
Rozum, dobro v každé době
povedou tě výš a dál.

Elišce do památníku
Vládni láskou a ne hněvem,
ani mocí, násilím,
vládni dobrým slovem, zpěvem,
půvabem a kouzlem svým.
Tanči světem plná štěstí,
jak motýlek poletuj,
radostí si cestu klesti,
úspěšný buď život tvůj!
Moudře vyber pravdu svoji,
bližní blažit, milá být,
věř a znej, co srdce hojí:
krásu tvořit, vítězit.
Publikoval(a): podnebný, 2.1.2015
Přečteno (160x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Kněžka, Mirastus, koiška

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti