Jak počítat čas
Jak počítat čas
Anotace: přeji všem v novém roce krásný čas a mnoho naplněných chvil...
Máme tak málo času...
na všechno...
Vteřiny nám kloužou mezi prsty
a my je necháváme stékat k vyprahlé zemi
kde se vsáknou
aniž je slyšíme tikat
Minuty odletí s rojem včel
na sklonku léta
a hledají si nová přístřeší
a nová společenství královen
Hodiny nekonečné
a přitom rychlé jako povodeň
vodu však nezastavíš
jen stojíš na břehu dokud se neunavíš
Den dlouhý je jako maturitní
ve finále ho ale přežiješ
někdy
jiný přinese ti umírání
Týdny se vlečou
se stejnou chmurou
a přitom týden tak rychle uletí
neděle střídá bleskem neděli
a ty stále chodíš jen se smetím
Měsíc - tak akorát na pěknou dovolenou
na bílé pláži někde na Bali
a přivezeš si domů zabalenou
vzpomínku co vydrží na další období
Rok - tak dlouhý je smutek vdov
a když je roků příliš
jen ty pak zůstávají
těla a duše deformují
pak už je jenom Věk
Navěky věků
A tak zastav se
a posbírej Vteřiny poztrácené
a uzavři je ve svých dlaních
stejně ti protečou
ale ucítíš jejich vláhu
oblost a něhu
a zastavíš na Chvíli svět
Chvíle
to je míra
jak čas počítat
a vnímat
krásu kolem nás
uchovat
Chvíli chvil
míra
jak zastavit čas
v nás
Publikoval(a):
vanovaso, 31.12.2014