Noc a den
Noc a den
Anotace: Jak si spolu rozumí noc a den,měsíc se sluncem.
Noc a den
Při úplňku,když na nebi
světlo je vidím
tančit andělé.
Bílé šatečky mají,
křidélky třepetají.
Vlásky jim žlutě září
úsměv mají na tváři.
Noc stříbrná je.
Měsíc svítí nádherně.
Andělé se rozlétají,
sny do spánku nám
přinášejí.
Se svítáním měsíc zmizí
andělé už vidět není.
Je bílí den slunce
vyšlo na oblohu.
Svítí,hřeje,směje se
a když unavené je
připlují bílí beránci,
slunce na ně usedne
a odpluje pryč.
Už zas vyšel měsíc.
Na křídlech andělů
sny snášejí se v noci
temné,hvězdy třpytí se.
Když se spolu náhodou
potkají měsíc se sluncem
dobrého dne či noci
popřejí si.
Ach to je nádhera,
jak ti dva rozumí si.
Škoda,že na zemi
mezi lidmi to
není takové.
To by bylo nádherné.
Publikoval(a):
slunečnice69, 29.12.2014