Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kdyby byla sobota

Kdyby byla sobota

Kdyby byla sobota,
sedla bych si ke kamnům,
česala si zacuchané vlasy
a líbala Tvá ústa v zamrzlých dlaních.

Dnes mráz neplýtvá svou krví,
a nebe je tak hvězdné:
básník se mě ptal
z které hvězdy nad obzorem

sním o Tvých dotecích…

Kdyby byla sobota
nevěšela bych vybledlé ponožky
nad neduživé trámy na půdě
byla bych tu a neutírala si marné slzy.

Ignoruji únavu ve svých buclatých dlaních,
už nebojím se sledovat
kolik tepen a cév
vyživuje naše zvláštní pouto

ale bojím se všeho ostatního…
Publikoval(a): Lugilla, 28.12.2014
Přečteno (180x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, qala, Mirastus, Marek Miko, Kněžka, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 06:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti