Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kartografka

Kartografka

Vyšla na zápraží se zapálenou svíčkou
a uvnitř proklínala temnotu
(Přísloví se někdy pletou)
Cestou přicházely jen hvězdy
a šeptal jenom hlas větru
co zpíval Luně ukolébavku

A osamělý plamínek
v temnotě zvolna skomíral
ten maják zbloudilých poutníků

Přišlo ráno...
a ona, postříbřená deštěm
rozházela náruče křížal
co voněly po sněženkách
Snad doufala, že ukážou cestu
po turistických značkách její duše
ke které nikdy nikdo nenakreslil mapu
Publikoval(a): glacier, 28.12.2014
Přečteno (44x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Freequency, děda včela, donne, Martin Havlíček, Kněžka

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 19:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti