V jesličkách
V jesličkách
Anotace: V polibku sladkém na dobrou noc
Maminka děťátku v jesličkách
pusinku na dobrou noc dnes dá
V jeslích si spinká Láska
co dnes se narodila
v každičkém srdci které přijímá
v životě vše od Otce jenž z Nebes
k nám Syna svého seslal
aby nám svědectví o Otci vydal
a životem svým příblížil všem
odkud kam vede život náš
čím začíná zde a jak končí
a co je v člověku cenné
čím si svou duši jak polibky sladkými
od Nebeské Matky smíme nechat pronikat
Pokorou skromností
i vůlí všechno přijímat
V srdci pak tiše rozjímat
o všech tajemstvích
která nám Láska v životě našem
tiše a trpělivě odkrývá
V polibku sladkém na dobrou noc
Matčino srdce spánek dítka
Otci odevzdává aby se o duši staral
když tělo spí a duše v něm živá
se sytí z náruče Boží
která je bez přestání
každému otevřená
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 25.12.2014