Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Přichází zas

Přichází zas

Marie Bernadeta Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Kdo chce pravdu znáti nepůjde dnes spáti

Přichází zas

Vánoční čas přichází zas

Na tisíc krás obejme nás


Však v srdci otázka zůstává

Pro koho je ta Vánoční oslava?


Kdo nevěří ať tam běží

Odbilo mi již na Věži


Půlnoc míjí

Já se vpíjím


do těch vteřin

které odkrajuji

ze svých vlastních peřin

abych směla proplout časem

do Vánočních tajemství

Které dávno odbíjejí

přes dvě tisíciletí

až do dneška


Kdo chce pravdu znáti

nepůjde dnes spáti

aby do dneška

prošel jako myška

tichá trpělivá


Kde se asi skrývá naše lidská pýcha?

A proč na nás dýchá

z Vánoc ještě život Jezulátka?

Na to je má mysl krátká


Čemu máme vlastně věřit?

nežli tomu že je s námi

Láska Boží navždy

a proto se asi chystá

štědrý večer každým rokem

pro toho kdo vchází chudý

vždy k nám do života
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 24.12.2014
Přečteno (286x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: JirkaJ, Kněžka, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti