Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sibiřská

Sibiřská

glacier Básně » ?nezařazené?

Anotace: vypsání se z jednoho velmi zvláštního zážitku.

Na víčkách ostře pálil mráz
a hlína Sibiře ronila krev
bratrů a sester a matek a otců
a popel domova se mísil se střelným prachem
co uvízl ti za nehty
Tvůj kabát bez prýmků mě hřál
na tvářích co k nim přimrzaly slzy
a krvácela duše
Ty rány vodka nezacelí

Červený kříž plul na dýmu z výstřelů
a příliš slabá abych dokázala stát
tys byl pevný jako skála
a držels mě v náručí
Kolem pršela spálená křídla
z burácejících plamenů
křídla volavek a peří andělů
V tu chvíli jsme tě milovala
můj legionáři ze sibiřských plání
Publikoval(a): glacier, 19.12.2014
Přečteno (61x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Freequency, Mirastus, Kněžka, donne, děda včela, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 19:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti