Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sama sobě vládnout

Sama sobě vládnout

Kněžka Básně » o Lásce

Anotace: Taková vztahová rebelie...

Nedokážu tě milovat
tak, jak by sis přál.
Nejsem tvůj majetek,
ač za ženu sis mě vzal.

Tak mi dál vyčítej
stokrát i tisíckrát,
že já tě nemám ráda
tak, jak ty máš mě rád.

Prý jsem se změnila
a tys zůstal stejný.
Ano, ten rozdíl je
naprosto zřejmý.

Já jsem však srovnaná
se svojí změnou.
Byla jsem dítětem
a teď jsem ženou.

Již nejsem holčička
malá a ztracená.
Věř mi, že dobře vím,
co tohle znamená.

Dál už tě nenechám
nade mnou vládnout.
Znovu si na své dno
nehodlám sáhnout.

Ač mi to nevěříš,
stále tě miluji.
Svým vlastním způsobem.
Ne, jak chceš. Lituji.

Promiň, už nechci být
princezna zakletá.
Teď budu královnou
vlastního života.
Publikoval(a): Kněžka, 17.12.2014
Přečteno (108x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: ELKOT, Mirastus, JirkaJ, donne, děda včela, Martin Havlíček, vanovaso

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 06:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti