Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bodlinka prezidentská

Bodlinka prezidentská

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Předvánoční zamyšlení k české politice

Už dosti bylo lumpáren
od povalečů pražských kaváren,
ve školách hrozí nejedna poznámka či pětka
těm, co pomlouvají prezidenta - dědka.

Na jeho podporu se píší petice
s tím, kdo sežene podpisů nejvíce,
však mnohý ředitel školy jeho obraz sundá
za sprostá slova ku.da .unda.

Asi už nikdy nebude více
srandy a takové taškařice.
Ona totiž takováhle psina
je neskutečná dřina.

Vánoční slova prezidentská plamenná
už nebudou ani zkur.ená.
Protože je Zeman pomazaná hlava,
budu volat třikrát sláva
(a to je ta nejlepší zpráva!)

Připijme si tedy slivovicí,
zapalme si novoroční svíci
a nezapomeňme si říci
"Hodně zdraví!" při měsíci.

Mějme se tu všichni rádi,
milujme se s kamarády,
zanechejme hnusné vády,
držme spolu dohromady.
Publikoval(a): podnebný, 16.12.2014
Přečteno (83x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Kněžka, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 22:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti