Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cukroví

Cukroví

Marie Bernadeta Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Slaďoučké cukroví vánoce ozdobí

Cukroví


Slaďoučké cukroví vánoce ozdobí
Z mouky a z cukříku z ořechů
a k tomu vanilku bez spěchu
pro radost strávníků vyválím
vykrojím upeču nazdobím


V zástěře u válu si stojím
a ruce plné formiček
a malých prstů dětiček
co těsto všude patlají


Ty romantické dny
před oslavami v rodině
když vánoce se chystají
aby se mohli všichni naladit
pro sváteční chvíle společné


kdy Láska v dárečcích drobných
i v sladkých chutích cukroví
něžně nás bude laskat
a všichni v tichu domova
pozveme Lásku k sobě


Pod stromečkem vánočním
co všichni spolu ozdobí
Po světských věcech nelačním
po dřezu plném nádobí
a bříškách trochu přecpaných


K vánocům ale patří
tyhlety všední věci
Pokaždé můžeme řešit
Co v příštím roce
bude nás těšit


Tomu kdo sám o vánocích
bude stát jako v snách
bude si přát býti s někým
kdo by ho za ruku vzal
Tomu bych řekla:


Člověče nebuď smutný
Vždyť Láska u tvých dveří
trpělivě čeká až otevřeš jí
aby tě směla vzít k sobě
tam kde nikdo už nikdy
nebude smutný


Nemohu ale všem lidem
kteří smutní do dlaní
vložit návod na radosti
Vždyť sama sem tam taky
slzy roním


když v duši zmatky
nechám si pronikat
k srdci svému
kde ale zase Láska
promění slzy v perly


http://mariebernadeta.blog.cz/1412/cukrovi
ww.mamtalent.cz/cukrovi.phtmlcukrovi.phtml?program=1&ma__0__id_b=19006&ma__0__id_kp=68436
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 14.12.2014
Přečteno (201x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Kněžka

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti