Generace u popravy
Generace u popravy
Anotace: Facebook, hnusná realita, kam to vede? Potřebovala jsem se prostě vypsat, nepovažuju tuhle básničku za uměleckou, ale pravdy v ní je spousty.
Dnešní generace děcek, co vychoval net,
icq a stránky jako facebook, to je jejich svět.
Svoje tajemství svěřujete bohu, facebooku,
a těší vás komentáře, cos čekal, od faků.
Je mi 15, dělám modeling, přátele nemám,
píšu status: Sexy holčinu na vztah hledám.
Dvanáctka přihazuje koment že zájem má.
Ach, teď ti fakt věřím, že tě mrzí , žes jí "lhal".
Kdyby jenom věděla že si holka a ne chlap,
prý nemůžeš ji vidět, ale máš ji strašně rád.
Bože lidi tak se zamyslete, nebuďte tak blbí,
vždyť net vám kazí vaše děti, a jim ničí mládí.
Pro ně fakt je normální sex ve třinácti po netu
a pak se všichni můžou divit dnešnímu světu.
Když si malí fakani na všechny hubu otvírají,
A to že kouří, a šukali ve dvanácti vůbec netají.
Víkendy bez netu, ty mají nečekaně fakt rádi,
ale pak zase facebooku svěří, jak se ožrali.
Ano, já tě chápu, ty si nepamatuješ vůbec nic,
ale zajímalo by mě jak ses ožral ze dvou piv.
Cigáni a děcka na ulici, velcí hopeři a gangstři,
zanadávají si a aby byli drsní tak si piva dají tři.
Rovné kšilty, drsné ksichty, kalhoty až po zem,
a statusy na facebooku: my se zhulit jdem!
Jen se nediv, když rozbijou ti hubu, za EMO styl,
někdo to prostě udělá, jen aby drsný borec byl.
A pak jsou tu taky ty malé třináctileté holčičky,
co si hladí u fotky Justina Biebra svoje kachničky.
Tenhle svět, ve kterém žijem je fakt zbytečný,
a za deset let, už bude určitě životu nebezpečný.
Měli bysme pro zlepšení něco dělat, a bránit se,
řekla bych, lepší způsob, než vše vzdát a zabít se.
Publikoval(a):
Maky_, 5.8.2010