Lucie noci upije
Lucie noci upije
Anotace: Zkřehlé dlaně zahřejem si tím že budem v mysli hladit jeden druhého
Lucie noci upije
Lucie noci upije
Světla málo užijeme
i když zrána Slunce včera
malovalo narůžovo
po obloze jako malíř
Ve své touze
býti dlouho vzhůru
zářilo jak bílá lampa
která nesmí nikdy zhasnout
Unavené za celý den
muselo zas namáčeti štetce
v oranžové barvě pomeranče
Po obloze zase
v oranžové kráse
světlo rozlilo se
a pak zhaslo tiše
Dnes má Slunce v mracích odpočívat
Kdo se diví ? I Slunci je zima
Tak se halí do mraků
připravuje časy plné zázraků
Možná až se rozední
mraky zmizí někdy k poledni
V tvářích našich rozlije se
radost prostá ze dne
který září ve tmě
mraků v našich srdcích zakletých
Kdo otočí klíčem v zámku
vlastních dveří
najde na svých schodech sedět
zkřehlé Slunce plné obav
ze dnů příštích
kdy se bude muset uskromnit
a tmu nechat vládnout déle
než by Slunce chtělo
Zkřehlé dlaně zahřejem si
tím že budem v mysli hladit
jeden druhého
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 13.12.2014