Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mladý básník

Mladý básník

Psavec Básně » o Lásce

Anotace: Snad jí získá.

Sonet skládá básník mladý,
pro svou lásku vzdálenou,
v duchu líbá její vnady,
snad ji verše doženou.

Něžné básně dívce poví,
jak vroucně ji miluje,
slovíčka jsou jak krajkoví,
které rozkoš slibuje.

Skrytý poklad potom získá,
očekává sladký hřích,
zatím si jen smutně píská,
žije dál jak chudý mnich.

Že se dočká, věří stále,
jinak dá své múze vale.
Publikoval(a): Psavec, 10.12.2014
Přečteno (151x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: SarkaChary, děda včela, vanovaso, donne, Mirastus, Marci-Tami, Bezhlavý rytíř, Kněžka

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 06:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti