Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Včerejší znamení a obraz světla

Včerejší znamení a obraz světla

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Nad lesy černými mezi Nebem a Zemí

Včerejší znamení a obraz světla



Na cestě neštěstí v znameních
sice mne jistě provázela
a černá kočka prudce
mi přes cestu přeběhla

Pak jedna ještě seděla u mého domu
Znamení stále však jsou i dobrá
Ještě než pověrám lidovým
bych uvěřila doufám vždy v naději

že křídla Ducha mne provázejí
když před tím neštěstím z leva zas
vyletěl holub jak střela vysoko k Nebi
a křídly zamával mi na pozdrav jak jsem chtěla


-----------

Nad lesy černými
mezi Nebem a Zemí
se otevřela místa
plná zářivého světla

Slunce na západě
leželo v náruči záře
která se zrakům lidským
na chvíli zjevila před očima

nad lesy černými
zářivý proužek světla
Věžička kostela jak Boží prst
k Nebi čněla
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 9.12.2014
Přečteno (178x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marci-Tami, Kněžka

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti