Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Barborky

Barborky

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Do vázy nařež si větviček pár!

Barborky


Dneska je svaté Barbory!
Jak radí staré tradice

Do vázy nařež si větviček pár!
A komu rozkvetou na vánoce

tyhlety barborky z třešně
prý se vdá do roka a do dne

Já tomu nevěřím pověrám lidovým
Ale přec ve váze větvičky

barborky mám a čekám
zda květy jemné větvičky ozdobí

a nám tak všem krásou svou způsobí
maličkou vánoční radost
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 4.12.2014
Přečteno (284x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Psavec, Kněžka, děda včela, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti