Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Předvánoční splín

Předvánoční splín

Taren Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Tuhle drobnost jsem napsal před několika lety, ale myslím, že neurazím, když ji v tomto čase mlh a plískanic uveřejním. Snad přispěje trochu k navození vánoční nálady pro ty jež o ni stojí....

Je ráno , konec roku - listopad.
Včera ještě vítr vál,
bláto , listí , vlhko , chlad.

A dnes - bílo, sníh z oblaků se valí,
útlum, ticho ,
přepadla mne v okamžiku,
vánoční ta nálada.

Číšku rumu nalil jsem si,
s cigaretou, kolikátou dnes už po ránu,
překonávám valící se náladu.

Píšu - obrázky a střípky myšlenek,
před očima se mi rojí,
jako vločky sněhové,
co za okny se honí.

Stejně jako v dobách mého mládí,
předloni i v loni.
Bílo, ticho klid.
Z dáli slyším slabý cinkot
pohádkových saní.

Ač stár a skeptik bez vyznání,
miluju tu dobu,
předvánočně ranní.
Publikoval(a): Taren, 3.12.2014
Přečteno (248x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, donne, Kněžka, děda včela

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 18:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti