Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dialog se Satanem - Ďáblem.

Dialog se Satanem - Ďáblem.

Engliš Básně » Hororové, strašidelné

Anotace: Č: Člověk. S: Satan-Ďábel. Původní zamýšlený název: Jízdenka do pekla. Proč se lidé někam ženou a ještě za to rádi platí?

Č: Dobrý den,
Satane.
S: Dobrý,
mladý pane.
Č: Řekl jsem to správně?
Satane, Ďáble?
S: Je to jen k zlosti,
tolik jmen dali mé maličkosti.
Č: Pane, nač ta skromnost,
za Vámi vidím činy.
S: Za mnou?
To né, pouze za lidmi,
jenž chtěli být mými syny.

S: Pro poklony tu nejsi!
znám Tě!
Zničil si život jedné dámě.
Č: Kolik by stálo to co chci?
S: Mladíčku, Tys přišel kupovat?
Č: Ano,mám zájem cestovat.
Co stojí jízdenka směr Peklo?
S: Tam je to levné, téměř zadarmo.
Č: A zpátky?
Když mě nebudou bavit s čerty hrátky?
S: Vidím Ti do hlavy,
avšak neexistuje,
útěk zadními vrátky.
Č: Říkám si: "Jízdenka téměř zadarmo"
to zní lákavě
já to BERU!
Zaplatím malý poplatek a jedu.

Č: Satane, Ďáble,
co přesně za to Ti dám?
S: Tvou duši nechci,
už ji mám.
Zaplatíš svým srdcem,
je Ti k ničemu,
pro mě má však,
určitou hodnotu.
Č: Beru a podávám ruku,
chci mu k obchodu popřát,
zavírám oči
-odporný křivý pařát.
V mysli se všemu směju,
vskutku vševědoucí je jen Bůh.
Protože jinak je nemožné,
když Satan, Ďábel netuší,
že srdce mi v hrudi nebuší!
Publikoval(a): Engliš, 2.8.2010
Přečteno (587x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: LadyLoba Romana, Koksinka, Jin&Jang, Charibeja, H.I.L.

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 06:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti