Kdo tam?
Kdo tam?
Anotace: Báseň vzniklá zamyšlením.
Mě trápí otázka bytí a smrti,
je život vůlí naší,
či je dán vyšší existencí?,
platí zákon, co hájí dobro,
lev, co zuby, drápy trhá zlo?
Čím těžší procházka, kameny a trní,
tím lehčí spánek, spánek jako slast,
a ten, kdo si skáče, letí,
najde pod peřinou hada, najde past?,
existuje mast, co jizvy lásky hojí,
existuje prach, co blízké v zemi spojí,
je má víra bičem, průvodcem něžným,
či snad oči mé jsou zavřené a já sním,
mrtev již dávno ležím?
Když hledím vstříc nočním perlám,
cítím se živ, vidím život,
na něž mozek ani srdce nemám,
na něž zkrátka nestačím.
Publikoval(a):
FRid, 25.11.2014