Podzim
Podzim
Anotace: podrzimní smutek
Měsíce stříbrný svit,
propůjčující krásu chvíli.
Váhavý můj cit
a slzy, co mi zbyly.
Vzpomínko vzdálená,
bodáš jako nůž!
Žalozpěvy stromů,
zmlkněte už!
Ruce tak zkřehlé
deštěm a zimou,
přestaňte prosit
o náruč vlídnou.
A noci tak chladná,
noci tak cizí!
Uspi mě prosím,
ať smutky už zmizí.
Publikoval(a):
Felicis, 25.11.2014