Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prokleté plavidlo

Prokleté plavidlo

Coconut Básně » Hororové, strašidelné

Anotace: Na zemi je člověk vládcem všeho. Na moři se stává obětí.

Klidnou hladinou noci,
pluje černá silueta,
pachem smrti vlaje,
osamělý koráb bez života.

Paluba leskne se krví,
vlnami ticha pluje,
bezcílně bloudí.

Na chodbách kusy těl,
hvězdy odvracejí zrak.
V matných očích mrtvoly,
mihl se přízrak.

Paluba leskne se krví,
vlnami ticha pluje,
bezcílně bloudí.

Stěny objímá chlad,
temnota přichází,
poslední svíčka uhasíná,
život z ní odchází.

Paluba leskne se krví,
vlnami ticha pluje,
bezcílně bloudí.

Uvnitř jen prázdnota,
z neznáma stvoření.
Milencem smrti je,
člověk to není.

Paluba leskne se krví,
vlnami ticha pluje,
bezcílně bloudí.

Na obzoru bouře,
to brána se otvírá.
Kalypsó mění kurs,
kruh se uzavírá.
Publikoval(a): Coconut, 22.11.2014
Přečteno (506x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 2 stránek.
roboti