Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Máj

Máj

Felicis Básně » o Lásce

Anotace: V podvečer dne lásky

V podvečer prvního máje
kdy teplo krbu mizí,
chlad si s dechem hraje,
rozum je tu cizí.

V podvečer prvního máje
i měsíc líbá hladiny.
V mém pokoji tma je.
Cítím se zas bez viny.

V tenhle zvláštní čas
kdy všichni kolem mlčí,
slyším jen svůj hlas.
Pod dekou se krčím.

V tuhle noční chvíli
nenávidím máj.
Dlaně slzy skryly,
zas vychladl mi čaj.
Publikoval(a): Felicis, 22.11.2014
Přečteno (126x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 07:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti