Soudný den
Soudný den
Anotace: Je to poprvé co tady píšu a rád si přečtu všechny námitky a rady, za které děkuji.
Hle to pan Masaryk, hle to Jan Žižka,
a hle to Satan a malá myška
na straně druhé.
Hle sousto masa shnilého,
To maso ptáka dravého
je příliš tuhé.
Snad kdysi jsem měl sen o spravedlivém světě bez schizmatu,
zda býti prorokem,
anebo otrokem?
Zda měl bych sázet cibule a nechat je dorůst v poupata?
Ale co, vždyť tu píši k analfabetům
a mluvím k hluchým.
A navzdory těm krutým létům,
jste slepí k druhým.
Bez svědomí a bez soucitu ženete se za výdělkem,
však přijde den soudný, přijde snad za pondělkem.
Bez touhy a bez soucitu,
otrokářská arma bdí tu.
A mi ji necháme.
Publikoval(a):
repapepa, 21.11.2014