Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klíč

Klíč

anna.down Básně » o Lidech

Anotace: O dívce, která se v těžké chvíli svěřila příteli, který poté vyzradil její tajemství. Setkala se s posměchem a opovržením společnosti, snažila se utéct na bezpečné místo a po cestě ji srazilo auto.

Já otevřela,
dala ti klíč
Oči přivřela,
žes držel rýč

Milý úsměv,
„jen mi věř”.
Řeč jako zpěv,
„mně se svěř”.

Červů talíř,
z bažin voda.
Ty jak rytíř,
hřejí slova.

Vychází slunce,
všude je teplo.
Zdálo se krátce,
že uteklo zlo.

Hlasitý smích,
„to je ona”.
Hlasitý smích,
„není možná”.

Opovržení,
„je na ruby”.
Opovržení,
„brousím zuby”.

Odpor,
„musí pryč”.
Odpor,
„jen si křyč”.

Žal se vrší,
tělo běží.
Žal prší,
nohy běží.

Do krytu,
svit dvou očí.
Třesk.
Svět se točí.
Publikoval(a): anna.down, 17.11.2014
Přečteno (130x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 09:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti