Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Věčný souboj

Věčný souboj

Marci-Tami Básně » o Životě

Anotace: Dobro a zlo, toť věčný souboj v našich životech......jednou jsme dole a jednou nahoře.....ať tak, či onak, vždy se z toho vyhrabeme, zvláště pak, když nám v tom pomůže láska a přátelé.

Závist rozprostřela lživý plášť,
za zády nechala jsem její zášť.
Prožívám krásné dny i noci,
smutné duši láska přišla ku pomoci.

Rytíř můj všechny starosti z ramen sňal,
věrnou lásku až za hrob mi přísahal,
Ze štěstí přede mne postavil ochranný val,
podlý plán jedné nešťastnice nedozrál.

Milý ve zbroji šel se za mne bít,
dobro nad zlem bude vítězit.
Bez dřevců a dusotu koňských kopyt,
plány nepřátel jal se hatit.

Lítý souboj na scéně se odehrává,
kdo dobrý je a v lásku věří, neprohrává.
Hra života jednu kapitolu uzavírá,
novou cestu před nás rozprostírá.
Publikoval(a): Marci-Tami, 14.11.2014
Přečteno (115x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Kněžka, děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti