Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Važte si lásky

Važte si lásky

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Jen tak ...

Bláhový je ten, kdo v lásce hledá klid,
ten nenajde, duše bude se chvět stále,
něco se zvrtne a láska přestane působit,
to znovu už napravit je těžké ale.

Važte si lásky nyní v mládí,
s dalšími léty vícekrát vroucněji,
láska to není jen vzdychat, hladit,
vodit se za ruce noční alejí.

Udeří nečas, bouře i tíseň,
kdo vaší zkřehlou duši zahřeje?,
láska je balzám, líbezná píseň
a takovou píseň složit – těžké je.

Dnes z vaší duše září nevinnost,
životním úskalím není zkoušená,
chraňte si dobře důvěru a upřímnost,
bez nich je mladost v lásce ztracená.
Publikoval(a): děda včela, 14.11.2014
Přečteno (327x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: modrá, pampeliška semišová, Martin Havlíček, mawi, Kněžka
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 08:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti