Po boku s puškou
Po boku s puškou
Anotace: Pokračování v básničkách s mysliveckou tématikou a o krásách přírody
Zroseným jitrem po ochozech půjdu
po boku s puškou, cítíc se mlád,
naslouchat budu noblesním písním,
s potoky, hájky a lesy se smát.
A potom kdesi nad roklinou v mlází
uslyším tichý a vábivý hlas,
se stromy, ptáky rád zpívat si budu,
nastavím obličej ve slunce jas.
Až modravý večer nad krajem se snese
a květy hvězd zazáří tmou,
po boku s puškou znaven si lehnu
pod stromů písní chvějivou.
Publikoval(a):
podnebný, 13.11.2014