Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Konec lhaní

Konec lhaní

zakonik Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Když už si člověk nechce vědomě lhát, ani ostatním, ale nevyřeší to vyslovením pravdy.

Já už nechci tvářit se šťastně, mám smutek,
starostí nad hlavu, do které nikomu nedovolím nahlédnout.
Udržování sociálních vazeb už mám dost,
přátelé mi nejsou lhostejní,
ale stačí, že sám se sebou snažím se vydržet.

Těch šťastných párů kolem mě, tolik lásky pro ně,
pochopení od okolí, ty sympatie k nim,
ta nenávist mě ničí, to nepřátelství ke mně samým.

Dívat se na sebe, jako dívat se na lháře,
nedůvěra k druhým, pocit osamocení v bitvě,
ta slabost, to vzdání se, vše v očích.

Na hrudi mě tlačí, už nemohu, už nechci.
Publikoval(a): zakonik, 12.11.2014
Přečteno (224x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: karol_pink, mawi, Kněžka

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti