Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na skořepince

Na skořepince

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Na něžnou orchidej obrací se oči těch co v skrytu duše plují na skořápce...

Na skořepince

| Marie Bernadeta | Orchidej

Na skořepince ořechu
pluje si malá víla a jemně se odstrkuje stéblem z trávy
které je ostré že by prstíček jemný prořízlo jak dýka hrdlo

toho co musí pykat za své skutky
jimiž se hrdlem propadá



a trestem trefným za činy
co způsobila láska
se často hrdlem propadá
protože ti co nemilují
lásku nenávidí




a chtějí zničit každý její výhon
I kdyby v bažinách vzklíčila
tato vzácná rostlina
která je kouzelná
a kdo k ní přivoní zas ožije

Na něžnou orchidej obrací se oči těch
co v skrytu duše plují na skořápce
a ořech který vytvořil jim loďku
plnou naděje smí poháněti stéblem
které vítr lehce sklátí na březích
vod těch kterými si plují
skořápky naše jako čluny
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 26.10.2014
Přečteno (80x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 08:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti