Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rudý, modrý a žlutý

Rudý, modrý a žlutý

mtek Básně » o Lidech

Anotace: Báseň vypráví o 3 typech lidí (válečníků) v nějaké válce

Válečník s rudým praporem
objevil se před dvorem.
Začal se radovat a smát se,
chtěl přes dvůr hnát se
a vše si přivlastnit.

Válečník s modrým praporem
stál chvilku před dvorem.
Začal se bát a strachovat se,
vždyť války jsou jen v dálce
a nechce na ni narazit.

Válečník se žlutým praporem
tak jako ti dva stojí před dvorem.
Kouká na cestu jedinou,
shledává ji marnivou
a tak se otočil a šel.
Publikoval(a): mtek, 26.10.2014
Přečteno (77x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti