Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ten nejmocnější cit

Ten nejmocnější cit

Kněžka Básně » o Lásce

Anotace: O nejmocnější kouzelnici všech možných převleků a tváří...

Tak už chápu, jaké to je,
když se člověk zamiluje
bláznivě, tak pošetile.
Láska je šílenství,
klid, mír a pohoda,
láska má skrytou tvář,
všemu se podobá.
Láska zná každý směr,
vzestup i pád,
do hlubin, do výšek,
kamkoli smí tě hnát.
Láska je bázlivá,
láska je krotká,
láska je dobrodruh,
všude tě potká.
Láska si tě omotá
okolo srdce,
nechá se ochutnat
sladce i trpce.
Láska v tobě rozezní
kouzelné melodie.
Láska je mocná čarodějka,
co úsměv ti na duši vyčaruje,
tvé stíny projasní,
každou chybu skryje.
Láska tě rozzáří
pestrými barvami,
tvé srdce naplní
verši a ódami.
Láska je květina
křehká a něžná,
pevná jako skála,
hrdá jako kněžna.
Láska je božská,
láska je světská,
láska je nejmocnější
touha lidská.
Teď už také vím, že...
...pouze ten, kdo Láskou hoří,
duchaplná díla tvoří.
Ten, kdo ve svém životě
rozhlíží se po světě
očima lásky bez růžových brýlí.
Prožívá jedinečně každičkou chvíli.
Pouze ten, kdo Láskou plane,
největším Tvůrcem se navěky stane.
Publikoval(a): Kněžka, 25.10.2014
Přečteno (207x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: SarkaChary, vanovaso, Kytka62

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 08:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti