Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tak blízko vody

Tak blízko vody

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Tak blízko tebe je mé Nebe

Tak blízko vody

5. června 2014 v 22:10 | Marie Bernadeta | Básně do koše

Tak blízko vody
budovy mé stojí

Tak blízko tebe
je mé Nebe

Já v dlaních svírám
Vížku chrámu



Mé dlaně v modlitbě své
otevírám v prosbách snažných

A vkládám je jen do slov bezobsažných
Neumím více říci slovy
to co se nikdy nevysloví
zde na světě
v žádné existenční větě



Má slova jsou jen lustry
napnuté na šňůrách
ve výši očí budov lidských

Dál nedosáhnu nikdy
dokud neochutnám Smrt



A paradoxem bude
že až má lampa zhasne
rozsvítí se mi před očima
život věčný
a luceren už nebude mi třeba
Protože Záře bude trvat
všude kolem navždy


http://mariebernadeta.blog.cz/1406/tak-blizko-vody
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 22.10.2014
Přečteno (143x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 08:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti