Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Už troubějí

Už troubějí

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Krása přírody vyniká snad nejvíc na podzim. Je jen škoda, že brzy ulehne k zimnímu spánku...

Les šumí violami d´amour,
stmívá se, troubí jeleni,
k obloze nese se jejich A-dur
tichnoucí ve spící zeleni.

Má to své kouzlo vyjít si k ránu
po ochozech bledých hvězd,
na komoru jistou ránu
v kulovnici sebou nést.

Kazatelna stojí blízko,
potichoučku vystup na ni,
pohled sklouzne na říjisko
s jelenem a tlupou laní.

Čiplenky ve vysoké trávě
ve skrytu zlatého doubí
zvedly hlavu ostýchavě,
korunový jelen troubí.

Les šumí violami d´amour,
svítá a troubí jeleni,
do jitra nese se jejich A-dur
končící ve vlahé zeleni.
Publikoval(a): podnebný, 21.10.2014
Přečteno (84x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, koiška

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 12:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti