Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Podzimní párty

Podzimní párty

Kněžka Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: O rozvernosti a kouzlu podzimu

Sluníčko zívá,
ztrácí svůj lesk,
léto si přichází
naposled pro potlesk.
Podzim k nám nakráčí
tanečním krokem,
přináší loučení
se starým rokem.
Je to komik, takže schválně
dělá všechno teatrálně.
Barvami nešetří,
chystá se párty,
která nás pobaví,
úsměv dá na rty.
Vítr už dovádí,
tančí a fičí,
listí se rozverně
dokola točí.
A další vtipálci -
- papíroví draci,
pro podzim odvádí
výbornou práci.
Tenhleten večírek
skončí až zima.
Barvy se vytratí,
bílá je prima.
Než ovšem podzim se uloží ke spánku,
touží nám dát jednu moc těžkou hádanku.
„O čem sním, když přijde zima?
Na co si rád zavzpomínám?“
Odpovíme jednou větou:
„Těšíš se, až skončí léto!“ :D
Publikoval(a): Kněžka, 17.10.2014
Přečteno (357x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Huge_Egg_Man, Mirastus, koiška

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti