Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ticho před bouří

Ticho před bouří

Marie Bernadeta Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Je ticho před bouří

Ticho před bouří

| Marie Bernadeta | Slovní hříčky


Je ticho před bouří
Já oči přimhouřím
a chutě kocouří
když jsme ti nemoudří

Pod sebou propast mám
na lano nedosáhnu tak propadám
splínům černým tmám
v kterých se zase nevyznám

Nad hlavou noc se rozlila
a uprostřed je černočerná tma
a pak mne hrůza polila
že nejsou lana nám nic platná

Když přece ticho před bouří
a tvoje oči kocouří
na břehy známé nemíří
zůstanem spolu v noci na moři

kde žádné starosti nám
vody nevíří
ty budeš sám
a nad hlavou ti netopýři

budou viset poznáš jistě
že jsi se splet
a místo na široširém moři
dopluls do jeskyně jako kmet
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 15.10.2014
Přečteno (147x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti